Warta

SustainableCdahar,WIeuhIs The Way?

paper food box

Tren konsép sustainable dina industri katering global parantos mimiti muncul, sareng tren anu bakal datang tiasa dipiharep.Naon kriteria evaluasi pikeun réstoran sustainable?

paper food packaging

Salaku panitén jangka panjang sistem pangan sustainable, étaDi luhur tegalantim panalungtikan geus kasarna diringkeskeun diménsi utama jeung sistem indikator husus tinadahareun jeung inuman sustainableassessments na ratings.

 

Salah sahijina nyaéta sumber pangan.Sacara husus, éta bisa diringkeskeun salaku titik inspeksi indéks handap:

.Menu pikeun struktur dahar cageur

.Ngolah dina situs bahan seger, produk olahan industri non-pangan

.Pamakéan bahan musiman

.Anggo sareng proporsi bahan lokal

.Anggo sareng proporsi bahan anu nyumponan atanapi ngaleuwihan standar organik

.Proporsi vegetarian

.Perhatian kana karaharjaan sato nalika milih bahan sato, sapertos henteu nganggo unggas anu dikurung, jsb.

.Tetep sato liar atawa lauk kaancam kaluar tina menu nu

.Teu ngalayanan inuman industri

.Rojongan pikeun patani internasional dina perdagangan adil, sapertos kopi, tèh, minyak, jsb.

 

Salaku organisasi jasa anu nyugemakeun pangalaman dietary para nasabah, réstoran maénkeun peran konci dina panduan dietary.Nyatana, jinis tuangeun sareng ménu anu disayogikeun mangrupikeun prosés pendidikan anu teu katingali pikeun konsumén.Salaku réstoran sustainable, tangtosna, teu kudu difokuskeun maximizing kapuasan konsumén ' "kahayang ucapan" jeung "haté pamer", tapi kedah nyandak "diet cageur" ​​salaku standar dasar pikeun pengadaan bahan jeung persiapan menu.Lokal, organik, vegetarian sareng arah anu sanés sadayana dianggap tina sudut pandang kaséhatan palanggan.Di luhur kaséhatan, éta tingkat luhur pikeun merangsang rasa konsumén 'misi jeung tanggung jawab pikeun kelestarian lingkungan jeung sosial ngaliwatan pilihan jeung masak bahan, ku kituna konsumén bisa ménta kapuasan spiritual saluareun kuncup rasa maranéhanana dina hidangan maranéhanana.

 

Anu kadua nyaéta manajemén.Sacara husus, éta bisa diringkeskeun salaku titik inspeksi indéks handap:

.Pamakéan bahan ditujukeun pikeun ngamangpaatkeun bahan anu pangsaéna, ngirangan runtah, sareng tujuan enol runtah pikeun ngirangan limbah.

.Pembuangan sésa-sésa tuangeun (misalna kompos) sareng ngadukung palanggan nyandak sésa tuangeun

.Pamakéan bahan anu ngirangan dampak lingkungan, sapertos produk plastik

.Nyortir sareng ngadaur ulang runtah ti réstoran

.Coba ngagunakeun produk beberesih ékologis pikeun beberesih réstoran

.Ngurangan pamakean énérgi, nganggo produk hemat energi, sareng nganggo énérgi héjo dina kaayaan

.Aktif difokuskeun kauntungan pagawe sarta sésana

 

Manajemén tinaréstoran sustainablenyaeta perwujudan nilai-nilai sustainable dina perusahaan.Hal ieu dipercaya yén hiji organisasi anu bisa uphold manajemén sustainable dina manajemen sorangan bisa hadé ngalayanan konsumén éksternal, nu konsisten kalayan penampilan na.

 

Anu katilu, anu ogé standar anu langkung luhur, nyaéta masarakat sareng ranté nilai.Sacara husus, éta bisa diringkeskeun salaku titik inspeksi indéks handap:

.Proaktif nyebarkeun konsép katering sustainable ka karyawan sareng konsumén sareng nyayogikeun pelatihan anu relevan

.Assessing suppliers ranté nilai kalayan hormat keur karyawan jeung kasadaran lingkungan

.Nyayogikeun kasempetan padamelan pikeun anu cacad sareng rentan di masarakat

.Nyumbangkeun sésa dahareun

 

Salian ngalayanan konsumén sareng manajemén internal, sarat anu langkung luhur pikeun réstoran sustainable nyaéta ngajalankeun kelestarian ranté nilai sareng komunitas.Teu diragukeun, kelestarian anu leres sanés mangrupikeun hal anu tiasa dilaksanakeun ku hiji individu atanapi kelompok, tapi usaha anu sistematis sareng ékologis.Lamun réstoran sustainable boga pangaruh boga kapasitas cadang pikeun investasi nilai pangaruh na di "éksternal" widang patali jeung komunitas, mangpaat sustainable ogé bakal greatly ningkat.


waktos pos: Apr-02-2022